Εύκολες συνταγές

Συνταγή με φρέσκα φασόλια κιμά

Σχετικά με τη συνταγή

Ο κιμάς των φρέσκων φασολιών είναι ένα απολαυστικό και θρεπτικό πιάτο που αναδεικνύει τις ζωηρές γεύσεις των φρέσκων φασολιών. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα των τρυφερών φασολιών με αρωματικά βότανα και μπαχαρικά, με αποτέλεσμα ένα λαχταριστό συνοδευτικό ή ελαφρύ κυρίως πιάτο. Τα φασόλια κόβονται για να επιτευχθεί μια μοναδική υφή που προσθέτει μια υπέροχη ανατροπή στις παραδοσιακές συνταγές με φασόλια. Με τα απλά βήματα προετοιμασίας και τα υγιεινά συστατικά του, ο κιμάς φρέσκων φασολιών είναι μια τέλεια επιλογή τόσο για καθημερινά γεύματα όσο και για ειδικές περιστάσεις.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Φρέσκα πράσινα φασόλια
1 λίβρα

Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Σελίδες σκόρδο
2, κιμάς

Κρεμμύδι
1 μικρό, ψιλοκομμένο

Κόκκινη πιπεριά
1 μικρό, κομμένο σε κύβους

Αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού

Μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού

Πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού

Χυμός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας

Φρέσκος μαϊντανός
2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένες

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να προετοιμάσετε αυτήν τη συναρπαστική συνταγή με κιμά με φρέσκα φασόλια, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Πανίδα κοπής
  • Μαχαίρι
  • Μεγάλη γλάστρα
  • Τυρί
  • τηγάνι ή τηγάνι
  • Ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα
  • Μεζούρες
  • Μπολ ανάμειξης
  • Πιάτο σερβιρίσματος

Προετοιμασία

1. Πλύνετε τα φρέσκα πράσινα φασόλια κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και αφαιρέστε τυχόν κοτσάνια ή ελαττώματα.
2. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει.
3. Προσθέστε τα πράσινα φασόλια στο βραστό νερό και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.
4. Στραγγίζουμε τα βρασμένα πράσινα φασόλια σε ένα σουρωτήρι και τα μεταφέρουμε αμέσως σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος. Αυτό βοηθά στη διατήρηση του ζωντανού χρώματός τους.
5. Μόλις κρυώσουν τα πράσινα φασόλια, στραγγίστε τα ξανά και στεγνώστε τα χρησιμοποιώντας μια καθαρή πετσέτα κουζίνας ή χαρτί κουζίνας.
6. Τοποθετήστε τα πράσινα φασόλια σε ένα ξύλο κοπής και ψιλοκόψτε τα με ένα μαχαίρι.
7. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
8. Προσθέστε ψιλοκομμένο σκόρδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να μυρίσουν και να μαλακώσουν ελαφρώς.
9. Ανακατεύουμε μέσα τα πράσινα φασόλια κιμά, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και την πάπρικα. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
10. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και περιχύστε το με χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν όλες οι γεύσεις.
11. Πασπαλίστε από πάνω φρέσκο ​​μαϊντανό ως γαρνιτούρα και σερβίρετε ζεστό.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας του κιμά φρέσκων φασολιών είναι περίπου 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει το πλύσιμο και την προετοιμασία των φασολιών, το βράσιμο και την ψύξη τους και το σοτάρισμα των υπολοίπων συστατικών. Τα γρήγορα και απλά βήματα κάνουν αυτή τη συνταγή ιδανική για πολυάσχολα άτομα που αναζητούν ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα σε ελάχιστο χρόνο.

[Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans]

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Επιλέξτε φρέσκα και σφιχτά πράσινα φασόλια για την καλύτερη υφή και γεύση. Αναζητήστε φασόλια που κουμπώνουν εύκολα όταν λυγίζουν.
– Προσέξτε να μην παραβράσετε τα πράσινα φασόλια στο στάδιο του βρασμού. Θα πρέπει να παραμείνουν τρυφερά για να διατηρήσουν το ζωηρό χρώμα και το τραγανό τους.
– Όταν σοτάρετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά, ρυθμίστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή αν χρειάζεται για να μην καεί. Θέλετε να είναι αρωματικά και ελαφρώς μαλακά.
– Αλατοπιπερώνετε το πιάτο, πιπέρι και πάπρικα σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Μη διστάσετε να προσθέσετε περισσότερα ή λιγότερα από αυτά τα μπαχαρικά για να ταιριάζουν στον ουρανίσκο σας.
– Η προσθήκη χυμού λεμονιού στο τέλος προσθέτει μια αναζωογονητική γεύση στο πιάτο. Στύψτε το χυμό από τα φρέσκα λεμόνια για την καλύτερη γεύση.
– Γαρνίρετε τα κιμά φρέσκα φασόλια με φρεσκοκομμένο μαϊντανό για να φέρετε μια έκρηξη φρεσκάδας και οπτικής γοητείας.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
120

Συνολικό Λίπος
6g

Υδατάνθρακες
14g

Ίνα
6g

Πρωτεΐνη
3g

Βιταμίνη Α
20% DV

Βιταμίνη C
70% DV

Σίδερο
10% DV

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε φρέσκους κιμά, μεταφέρετε το έτοιμο πιάτο σε ένα όμορφο πιάτο ή μπολ σερβιρίσματος. Μπορείτε να βελτιώσετε την παρουσίαση τοποθετώντας μερικά επιπλέον φρέσκα πράσινα φασόλια από πάνω ως γαρνιτούρα. Αυτό προσθέτει μια νότα κομψότητας και ενισχύει την εστίαση στα φασόλια σε αυτή τη συνταγή. Επιπλέον, μπορείτε να πασπαλίσετε λίγο επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω για περισσότερο χρώμα και φρεσκάδα.

Ο κιμάς φρέσκων φασολιών μπορείτε να τους απολαύσετε ως αυτόνομο συνοδευτικό ή να το συνδυάσετε με διάφορα κύρια πιάτα. Συμπληρώνει ψητό κοτόπουλο, ψητό ψάρι ή ακόμα και επιλογές για χορτοφάγους όπως το τόφου ή το τέμπε. Η ευελιξία αυτού του πιάτου του επιτρέπει να σερβίρεται μαζί με μια ποικιλία από κουζίνες, από μεσογειακά έως γεύματα εμπνευσμένα από την Ασία.

Αν αναζητάτε εναλλακτικές επιλογές, σκεφτείτε να σερβίρετε φρέσκα κιμά μαζί με άλλα ζωηρά πιάτα λαχανικών, όπως ψητά καρότα, σοταρισμένα κολοκυθάκια ή μια πολύχρωμη ανάμεικτη σαλάτα. Αυτά τα ζευγάρια όχι μόνο θα προσφέρουν μια ελκυστική οπτική εξάπλωση, αλλά θα προσφέρουν επίσης μια ποικιλία γεύσεων και υφών στο πιάτο σας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε τυχόν υπολείμματα, τοποθετήστε τα φρέσκα φασόλια κιμά σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε τα στο ψυγείο. Μπορούν να αποθηκευτούν έως και 3 ημέρες. Πριν το ξαναζεστάνετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό ή χυμό λεμονιού για να ανανεώσετε τις γεύσεις. Όταν είστε έτοιμοι να τα φάτε, απλώς ξαναζεστάνετε τα φασόλια σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθούν.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Ο κιμάς φρέσκων φασολιών είναι ένα πιάτο γεμάτο θρεπτικά συστατικά που προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν ορισμένα βασικά οφέλη των συστατικών που χρησιμοποιούνται:

  • Φρέσκα πράσινα φασόλια: Τα πράσινα φασόλια είναι πλούσια σε βιταμίνες A, C και K, καθώς και σε φυτικές ίνες. Προάγουν την υγιή πέψη, υποστηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και συμβάλλουν στη συνολική υγεία της καρδιάς.
  • Σκόρδο: Το σκόρδο περιέχει ενώσεις που έχουν συνδεθεί με πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης του ανοσοποιητικού συστήματος, της μειωμένης αρτηριακής πίεσης και της βελτίωσης της καρδιαγγειακής υγείας.
  • Κρεμμύδι: Τα κρεμμύδια είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών και περιέχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών και να υποστηρίξουν ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Κόκκινη πιπεριά: Οι πιπεριές είναι γεμάτες με βιταμίνες C και A, οι οποίες είναι σημαντικές για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και την υγεία των ματιών. Παρέχουν επίσης καλή ποσότητα διαιτητικών ινών.
  • Ελαιόλαδο: Το ελαιόλαδο είναι μια υγιής πηγή μονοακόρεστων λιπών που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και στην προώθηση της υγείας της καρδιάς.
  • Μαϊντανός: Ο μαϊντανός είναι πλούσιος σε βιταμίνη Κ, βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά. Έχει συσχετιστεί με βελτιωμένη υγεία των οστών και μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Ενσωματώνοντας αυτά τα συστατικά στη διατροφή σας μέσω του κιμά φρέσκων φασολιών, μπορείτε να απολαύσετε ένα γευστικό πιάτο απολαμβάνοντας τα θρεπτικά οφέλη που προσφέρουν.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσουν οι γεύσεις και η ιδέα του κιμά φρέσκων φασολιών, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  1. Σοταρισμένα πράσινα φασόλια σκόρδου: Αυτή η συνταγή περιλαμβάνει πράσινα φασόλια ολόκληρα σοταρισμένα με σκόρδο και ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν τρυφερά. Είναι ένας απλός αλλά νόστιμος τρόπος για να απολαύσετε αυτό το ευέλικτο λαχανικό.

  2. Μεσογειακή φασολάδα: Μια δροσερή σαλάτα που συνδυάζει κιμά πράσινα φασόλια με άλλα μεσογειακά συστατικά όπως ντομάτες, αγγούρια και τυρί φέτα. Ρίχνετε σε μια πικάντικη βινεγκρέτ λεμονιού, είναι ένα τέλειο συνοδευτικό ή ελαφριά επιλογή για μεσημεριανό γεύμα.

  3. Stir-Fried Green Bean and Mushroom Medley: Ένα πιάτο stir-fry που ενσωματώνει κιμά πράσινα φασόλια, μανιτάρια και ένα μείγμα από πολύχρωμα λαχανικά. Καρυκευμένο με σάλτσα σόγιας και τζίντζερ, είναι ένα γευστικό και θρεπτικό γεύμα.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή με φρέσκα κιμά φασόλια αντλεί έμπνευση από παγκοσμίου φήμης σεφ που δίνουν προτεραιότητα στα φρέσκα υλικά και τις ζωντανές γεύσεις στις γαστρονομικές τους δημιουργίες. Σεφ όπως ο Yotam Ottolenghi, γνωστός για τα καινοτόμα και εστιασμένα στα λαχανικά πιάτα του, εμπνέουν συνταγές που γιορτάζουν τις φυσικές γεύσεις και υφές των συστατικών.

Η ιδέα του κιμά των φασολιών για να δημιουργήσετε μια μοναδική ανατροπή προήλθε από πειραματισμούς στην κουζίνα και εξερεύνηση νέων τρόπων για να παρουσιάσετε αυτό το ταπεινό λαχανικό. Αντλώντας έμπνευση από διάφορες κουζίνες και στυλ μαγειρικής, αυτή η συνταγή στοχεύει να αναδείξει την ευελιξία των φασολιών και να τα ανεβάσει σε ένα νέο επίπεδο.

Θυμηθείτε να αφήσετε τη δημιουργικότητά σας να κυλήσει στην κουζίνα και μην φοβάστε να προσθέσετε την προσωπική σας πινελιά όταν ετοιμάζετε κιμά φρέσκων φασολιών ή οποιοδήποτε άλλο πιάτο. Η μαγειρική είναι μια τέχνη που σας επιτρέπει να εκφράζεστε και να ευχαριστείτε τους άλλους με τις δημιουργίες σας. Απολαύστε τη διαδικασία και απολαύστε κάθε γευστική μπουκιά! 🍽️🥦🌱

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button