Εύκολες συνταγές

Συνταγή σαλάτας με σάλτσα σόγιας και σουσάμι

Συνταγή σαλάτας με σάλτσα σόγιας και σουσάμι

Σχετικά με τη συνταγή:

Αυτή η αναζωογονητική συνταγή σαλάτας συνδυάζει τις γεύσεις umami της σάλτσας σόγιας και την ουσία από ξηρούς καρπούς από σουσάμι. Είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός υφών και γεύσεων που θα αφήσει τους γευστικούς σας να λαχταρούν για περισσότερα. Αυτό το πιάτο είναι τέλειο για εκείνες τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού ή ως μια ελαφριά και υγιεινή επιλογή για μεσημεριανό γεύμα. Ας βουτήξουμε στον κόσμο των γεύσεων με αυτή τη λαχταριστή σαλάτα!

Συστατικά:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

4 φλιτζάνια
Μικτά χόρτα

1 φλιτζάνι
ντοματίνια

1
Αγγούρι

1/2 φλιτζάνι
Καρότα (julienne)

1/4 φλιτζάνι
Κόκκινο κρεμμύδι (σε ​​λεπτές φέτες)

1/4 φλιτζάνι
Σουσάμι

1/4 φλιτζάνι
Σάλτσα σόγιας

2 κουταλιές της σούπας
Ξίδι ρυζιού

1 κουταλιά της σούπας
Μέλι

1 κουταλιά της σούπας
Ελαιόλαδο

1 γαρύφαλλο
Σκόρδο (ψιλοκομμένο)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή:

Για να ετοιμάσετε αυτήν τη συνταγή σαλάτας, θα ετοιμάσετε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:
– Μπολ ανάμειξης
– Χτυπήστε με σύρμα
– Μεζούρες και κουτάλια
– Σανίδα κοπής
– Μαχαίρι
– Σύρμα σαλάτας (προαιρετικό, για ξέβγαλμα και στέγνωμα των χόρτων)
– Πιατέλα σερβιρίσματος

Προετοιμασία:

1. Ξεκινήστε πλένοντας καλά τα ανάμεικτα χόρτα κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.
2. Στεγνώστε τα χόρτα χρησιμοποιώντας έναν κλωστήρα σαλάτας ή μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Βεβαιωθείτε ότι έχουν στεγνώσει τελείως πριν συνεχίσετε.
3. Σε ένα μπολ ανάμειξης, ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι ρυζιού, το μέλι, το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Χτυπάμε τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν καλά για να δημιουργήσετε το ντρέσινγκ.
4. Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση και κόψτε το αγγούρι σε λεπτές φέτες.
5. Ζουλιέν κόβουμε τα καρότα σε λεπτές λωρίδες και κόβουμε σε λεπτές φέτες το κόκκινο κρεμμύδι. Προσθέστε αυτά τα λαχανικά στον κάδο του μίξερ με το ντύσιμο.
6. Ρίξτε τα λαχανικά στο dressing μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.
7. Πασπαλίστε με σουσάμι πάνω από τη σαλάτα για περισσότερη τραγανότητα και γεύση.
8. Μεταφέρετε τη σαλάτα σε πιατέλα σερβιρίσματος, εξασφαλίζοντας ομοιόμορφη κατανομή των υλικών.
9. Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε τις εξαιρετικές γεύσεις αυτής της σάλτσας σόγιας και της σαλάτας σουσαμιού!

Χρόνος προετοιμασίας:

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής σαλάτας είναι περίπου 15 λεπτά. Μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ταχύτητα κοπής και κοπής. Αυτή η γρήγορη και εύκολη συνταγή σας επιτρέπει να κάνετε μια γευστική και υγιεινή σαλάτα σε ελάχιστο χρόνο.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, Πώς να μαγειρέψετε:

– Για επιπλέον γεύση, φρυγανίστε το σουσάμι σε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν πριν τους πασπαλίσετε στη σαλάτα.
– Προσθέστε ελεύθερα άλλα λαχανικά της επιλογής σας, όπως πιπεριές ή αρακά χιονιού, για να βελτιώσετε την ποικιλία και τη θρεπτική αξία της σαλάτας.
– Προσαρμόστε την ποσότητα σάλτσας σόγιας και μελιού σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Μπορείτε να αυξήσετε τη γλυκιά προσθέτοντας περισσότερο μέλι ή να μείνετε μειώνοντας την ποσότητα του μελιού.
– Αν προτιμάτε μια χορτοφαγική εκδοχή, αντικαταστήστε το μέλι με ένα γλυκαντικό φιλικό για vegan, όπως σιρόπι σφενδάμου ή νέκταρ αγαύης.
– Για να κάνετε ένα πλήρες γεύμα, μπορείτε να προσθέσετε ψητό κοτόπουλο, γαρίδες ή τόφους πάνω από τη σαλάτα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
120

Πρωτεΐνη
4g

Παχιά
7g

Υδατάνθρακες
12g

Ίνα
3g

Ζάχαρη
6g

Απαιτήσεις και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν:

Αυτή η σαλάτα μπορεί να σερβιριστεί ως αυτόνομο πιάτο ή ως συνοδευτικό για ψηλά κρέατα ή θαλασσινά. Τα ζωηρά χρώματα των λαχανικών το κάνουν οπτικά ελκυστικό και οι γεύσεις θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας. Μπορείτε να γαρνίρετε τη σαλάτα με επιπλέον σουσάμι και κλωνάρια φρέσκων μυρωδικών όπως κόλιαντρο ή μέτα για μια κομψή παρουσίαση. Εναλλακτικά, μπορείτε να συνδυάσετε αυτή τη σαλάτα με ψωμί κρούστα ή να σερβίρετε μαζί με μαγειρεμένη κινόα ή καστανό ρύζι για ένα πιο χορταστικό γεύμα.

Συνθήκες αποθήκευσης:

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα της σαλάτας, είναι καλύτερο να την καταναλώσετε αμέσως μετά την προετοιμασία. Ωστόσο, εάν σας περισσέψει, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες. Σημειώστε ότι τα χόρτα μπορούν να μαραθούν ελαφρώς λόγω του ντρέσινγκ. Πριν σερβίρετε σαλάτα έχει απομείνει, ρίξτε την απαλά για να ξαναμοιραστείτε το ντρέσινγκ και να αναζωογονηθείτε η τραγανότητα των χόρτων. Αποφύγετε να κάνετε τα λαχανικά μου με την πάροδο του χρόνου.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση:

Αυτή η συνταγή σαλάτας προσφέρει μια σειρά για την υγεία λόγω των θρεπτικών συστατικών της:
– Ανάμικτα χόρτα: Γεμάτα με βιταμίνες A, C και K, μαζί με φυλλικό οξύ και φυτικές ίνες, αυτά τα φυλλώδη πράσινα προάγουν την υγιή πέψη και παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
– Τοματίνια: Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες Α και C και λυκοπένιο, τα ντοματίνια υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς και συμβάλλουν στη λαμπερή επιδερμίδα.
– Αγγούρι: Με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και ενυδατικές πληροφορίες, τα αγγούρια βοηθούν στη διατήρηση της σωστής ενυδάτωσης και υποστηρίζουν την πέψη.
– Καρότα: Φορτωμένα με βήτα-καροτίνη, φυτικές ίνες και βιταμίνες, τα καρότα προάγουν την καλή όραση, ενισχύουν το ανοσοποιητικό προσφέρουν καρδιαγγειακά.
– Κόκκινο κρεμμύδι: Περιέχει φλαβονοειδή και θειούχες ενώσεις που παρέχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές πληροφορίες, συμβάλλοντας στη γενική υγεία.
– Σπόροι σουσαμιού: Αυτά τα μικροσκοπικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών, υγιών λιπών και μετάλλων όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος και το μαγνήσιο.
– Σάλτσα σόγιας: Προσθέτοντας μια αλμυρή σάλτσα σόγιας, η σάλτσα σόγιας είναι πλούσια σε αμινοξέα και παρέχει μια μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης.
– Ξίδι ρυζιού: Ένα συστατικό με λίγες θερμίδες που προσθέτει αφράτη αίσθηση στη σαλάτα και μπορεί να βοηθήσει στην πέψη.
– Μέλι: Εκτός από την προσθήκη της γλυκύτητας, το μέλι προσφέρει πιθανές αντιβακτηριδιακές πληροφορίες και περιέχει αντιοξειδωτικά.
– Ελαιόλαδο: Παρέχει μονοκόρεστα λίπη, τα οποία είναι ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς και μειώνουν τις φλεγμονές.
– Σκόρδο Γνωστό για τις ιδιότητές του που τονώνουν το ανοσοποιητικό και τα πιθανά καρδιαγγειακά προσθέτει, το σκόρδο βάθος γεύσης στη σαλάτα.

Παρόμοιες συνταγές:

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή σαλάτας με σάλτσα σόγιας και σουσάμι, ίσως σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:
– Ασιατικό σουσάμι τζίντζερ σλάου: Μια τραγανή σαλάτα με απολαυστικό dressing τζίντζερ από σουσάμι, εστιατόρια για ένα ελαφρύ και γευστικό συνοδευτικό.
– Σαλάτα με νουντλς με σουσάμι: Μια κρυα σαλατα με νουντλς ριγμενη σε σαλτσα με βαση το σουσαμι με φρέσκα λαχανικά και βότανα, δημιουργώντας ένα χορταστικό γεύμα.
– Teriyaki Tofu Salad: Μια σαλάτα γεμάτη πρωτεΐνες που περιέχει μαριναρισμένο τόφου, τραγανά λαχανικά και ένα πικάντικο dressing teriyaki.
– Soba Noodle Salad with Soy Ginger Dressing: Μια δροσερή σαλάτα που συνδυάζει noodles soba, πολύχρωμα λαχανικά και ένα γευστικό dressing με τζίντζερ σόγιας.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή:

Αυτή η συνταγή αντλεί έμπνευση από διάφορες ασιατικές κουζίνες, όπου η σάλτσα σόγιας και το σουσάμι είναι συνήθως χρησιμοποιούμενα συστατικά. Ενσωματώνει επίσης την έννοια της ενσωμάτωσης φρέσκων και ζωντανών συστατικών σε μια σαλάτα. Διάσημοι σεφ όπως ο Yotam Ottolenghi και ο David Chang έχουν επιδείξει παρόμοια γεύση στις συνταγές τους, δίνοντας έμφαση στον αρμονικό συνδυασμό γεύσεων umami και ξηρών καρπών. Οι καινοτόμες και δημιουργικές προσεγγίσεις τους στη μαγειρική έχουν επηρεάσει τη δημιουργία αυτής της απολαυστικής συνταγής σαλάτας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button